Rozšírené
vyhľadávanie

Užívateľ neprihlásený
Prihlásiť   Registrovať

BENTIANNA: PRÍBEH, KTORÝ CHUTÍ

21.02.2018

Elegancia, harmónia a priaznivé účinky prírodných ingrediencií sú esenciou originálneho bylinného drinku BENTIANNA. Nový slovenský nápoj na základe horca žltého ich v sebe dômyselne spája.

Kde sa vzala BENTIANNA?

Jej príbeh sa začal písať ešte v dávnych dobách, za vysokými múrmi kláštora v Tatrách. Benediktínski mnísi tu v duchu hesla Ora et labora (Modli sa a pracuj) budovali svoj vzťah k Bohu a k prírode. V okolí kláštora zbierali a pestovali bylinky a vyrábali z nich produkty, ktoré pomáhali liečiť rôzne neduhy. Objavili aj zdravý elixír, ktorého základnou zložkou bol horec. Ten upevňoval imunitu ľudského organizmu a údajne tiež zaručoval dlhovekosť. Kým sa pôvodný recept znovu objavil, prešlo šesť dlhých storočí. Dotvorený a doladený do súčasnej podoby a prispôsobený našim chutiam účinne spája múdrosť prírody a najmodernejšie poznatky z mixológie a drinkológie.

Pomenovanie Bentianna vyjadruje úctu k dvom základným esenciám tohto nápoja. Počiatočné “ben“ je poctou benediktínskym mníchom a “tianna“ pripája dedičstvo prírody – vzácnu bylinu Gentiana Lutea, presnejšie výťažok z jej liečivého koreňa. Horec sa stará nielen o priaznivé účinky pre zdravie, ale aj o nezameniteľnú chuť. Tmavý horský med vytvára delikátnosť a zamatovosť textúry nápoja. Ucítiť však môžete aj svieži dotyk materinej dúšky či echinaceu. Prehliadku herbára trinástich bylín korunuje proces dozrievania v dubových sudoch po tokajskom víne, ktorý dodáva nápoju nevšednú jedinečnosť. Alkohol, ktorý Bentianna obsahuje (13%), je výsledkom prirodzenej fermentácie horského medu a hrozna.

Ako vzniká BENTIANNA

Na začiatku bola myšlienka na nápoj, ktorý bude vynikať svojím zložením, chuťou a ľahkosťou a bude čerpať čisto z prírodných ingrediencií. Vody ako základného zdroja života – a medu. Vďaka kombinácii vody, medu a kvasiniek začne fermentácia a vytvorí sa alkohol čisto prírodného pôvodu. BENTIANNA tak neobsahuje žiadny lieh ani dodatočne pridaný alkohol. Iba ten, ktorý nám poskytla sama príroda.

Čas hrá dôležitú rolu. Na niekoľko mesiacov je BENTIANNA uložená do dubových sudov od tokajského vína a do vzácnych barikových sudov. Tu postupne dozrieva.

Hotová BENTIANNA sa plní do elegantných fliaš z kvalitne vypálenej hliny. Ich tvar, typický pákový uzáver – to všetko sú detaily odkazujúce na historické korene a remeselnú zručnosť pri príprave tohto nápoja.

BENTIANNA, to je priam prezidentský dar Vašim obchodným partnerom, produkt ´Made in Slovakia´, bylinný nápoj obľúbený a ocenený znalcami* v mnohých krajinách sveta.

* Na medzinárodnej súťaži Berlin International Spirits Competition v roku 2016. Porota bola zložená výhradne z profesionálov z tejto oblasti - distribútori a importéri, nákupcovia maloobchodných predajní či majitelia a manažéri hotelov, reštaurácií a barov z viac ako 7 krajín Európy. Produkty boli hodnotené na základe "blind tasting" podľa jednotlivých kategórií. Dokopy sa zúčastnilo takmer 500 alkoholických nápojov z celého sveta a Bentianna získala jedno z najvyšších hodnotení "silver winner". Ide o svetové ocenenie kvality Bentianny. Na Slovensku sa pýši titulom Objav roka na Slovak Bar Awards.

Facebook
Facebook

Všetko o iMi
Kontakty
Obchodné podmienky
O nás
Správy

Rôzne
Mapa stránok
RSS
FAQ

ippag